IMG-20150507-WA0005El sector dental ha rebut de forma positiva la creació de l’Agrupació de Dentistes de Catalunya (ADC) que s’ha presentat en el marc del Fòrum Dental Mediterrani 2015 celebrat entre els dies 7 i 9 de maig a Barcelona. En un context de saturació de professionals (el doble de dentistes per habitant dels que recomana l’OMS) que ha elevat fins al 20% la taxa d’atur en el sector i ha provocat la precarització de les condicions laborals i retributives, els dentistes coincideixen a assenyalar la necessitat d’unir-se entorn a una plataforma de defensa sindical que denunciï els abusos contractuals i reivindiqui l’aplicació de mesures per millorar la situació en què es troba la professió.

L’ADC, nascuda a l’empara de Metges de Catalunya (MC) i en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha copsat durant el Fòrum Dental el descontentament que impera entre els dentistes, especialment entre els que acaben de sortir de les facultats. El secretari de l’ADC i vocal del COEC, Xavier Marco, assegura que la manca de planificació i regulació per part de l’Administració ha provocat que hi hagi un excés de professionals en el mercat laboral. “Cada any tenim 1.500 dentistes nous que surten de les facultats en busca d’un lloc de treball. És impossible, no hi ha lloc per a tots. L’única solució és limitar el nombre de facultats d’Odontologia i el nombre de places ofertades a cadascuna d’elles”. El fet que només entre un 30% i un 40% de la població vagi de forma regular al dentista és, segons Marco, un altre argument per adequar la formació de professionals a les necessitats d’assistència odontològica.

El ‘boom’ de les franquícies dentals que utilitzen tota mena d’estratègies de màrqueting per captar pacients és l’altre gran problema del sector a parer dels dentistes que han visitat l’estand de l’ADC al Fòrum Dental. En aquest sentit, els col·legis professionals han llançat campanyes de denúncia i conscienciació sobre els tractaments de baix cost que ofereixen aquestes gran cadenes de clíniques dentals.

“S’ha de denunciar i prohibir la publicitat enganyosa i deslleial que confon els pacients i perjudica tot el col·lectiu”, afirma Marco, que, a més, adverteix que les empreses que anuncien aquestes ofertes “són les que més contribueixen a precaritzar la professió oferint sous baixos i pitjors condicions laborals”.

L’ADC convocarà properament la seva primera assemblea d’afiliats per definir les seves prioritats i l’estratègia d’actuació per a cadascuna d’elles.

Fuente: http://www.metgesdecatalunya.cat/

No Comment

Comments are closed.